Neologisme nr. 1120:  facebookfeest

Bron: Taalbank, Woord van de dag, 19 september 2012

Citaat: "Afgaande op het woord zou je op het eerste gezicht haast denken dat het om een vrolijke gebeurtenis gaat, maar dat is een facebookfeestje kennelijk niet. Zowel de Telegraaf als het Algemeen Dagblad schrijft vandaag over een feestje waarvoor een bijna zestienjarig meisje uit Haren een evenement op Facebook gemaakt heeft zonder daarbij te vermelden dat het om een privéfeestje gaat. Daardoor dreigt ze nu ongewild talloze Facebookbezoekers te moeten ontvangen.

De Telegraaf schrijft dan ook dat Haren een 'feestinvasie' vreest en het Algemeen Dagblad weet te melden dat de autoriteiten van de gemeente Haren inmiddels een noodverordening hebben afgekondigd voor a.s. vrijdag, de dag waarop het meisje haar zestiende verjaardag viert.

Het woord facebookfeest begint al bijna een begrip te worden. In april 2011 was het woord ook al eens in het nieuws, nadat er 1600 feestvierders kwamen opdagen voor een feestelijk evenement waarvoor een 16-jarig meisje in Duitsland via Facebook uitnodigingen had verspreid. Dat feestje liep bovendien uit de hand, waardoor de politie een tiental feestvierders moest oppakken. Na 2011 troffen we het woord nog enkele keren aan.

Ingevoerd door: JC  op 19 september 2012

 

terug naar alfabetische lijst

terug naar chronologische lijst

terug naar welkom