Neologisme nr. 613:  fietspoolen

Bron: De Standaard, Vlaams-Brabant, 6 september 2008, p. 26 "Tienen steunt fiets- en voetpoolen"

Citaat: "TIENEN - Het Tiense stadsbestuur geeft scholen een subsidie als ze voor- en naschools fiets- en voetpoolen organiseren.
Fiets- en voetpoolen is een vorm van begeleiding van leerlingen die ergens bijeenkomen en onder begeleiding per fiets of te voet naar school gaan. Per traject krijgt een school nu 2 euro per dag. De stad Tienen trekt daarvoor 38.000 euro uit. Leden en gekozenen van de CD&V maakten dat bekend bij een schoolactie aan het Sint-Jozefsinstituut. Kalenders met informatie werden uitgedeeld aan ouders.

Schooldirecteur Johan Dirickx vindt het initiatief van fiets- en voetpoolen een goede zaak. 'Elk initiatief voor meer veiligheid is welkom. We gaan na welke trajecten we kunnen uitstippelen.' Eerder al pleitte schepen van Leefmilieu Marc Soens (SP.A) voor meer veiligheid aan schoolpoorten. Een financiŽle bijdrage in het busabonnement en een fietspremie voor ouders van leerlingen waren de eerste stappen.

Fiets- en voetpoolen is een volgende, maar niet echt een nieuwigheid in Tienen. De basisschool in Grimde begon er reeds mee in 2000. 'Dat was toen een proefproject', zegt directeur Julien Es erover. 'Binnenkort zetten we het voort. Twee leerkrachten begeleiden een vijftiental fietsende leerlingen vanop de uithoeken van Grimde naar de school. De groep valt op door de fluoriserende hesjes en de valhelm. Dat we er nu 2 euro zullen voor krijgen, is aardig meegenomen.' (be)" 

Commentaar: naar analogie met carpoolen

Ingevoerd door: JC  op 7 september 2008

 

terug naar alfabetische lijst

terug naar chronologische lijst

terug naar welkom