Neologisme nr. 524:  broekzakbellen

Bron: De Standaard, 18 september 2007, p. 12

Citaat: "Broekzakbellen voor een goed doel

De nieuwste campagne van de Brailleliga maakt van een 'blind gesprek' een kleine bijdrage voor hun project. 

BRUSSEL - Het gebeurt dikwijls: je vergeet je gsm te vergrendelen, steekt hem in je broekzak en belt vervolgens zonder het te beseffen iemand op. De nieuwe campagne van de Brailleliga, 'A blind call', biedt zogenaamde broekzakbellers de kans om zulke ongemakken om te zetten in een kleine bijdrage voor hun project.

Het systeem gaat ervan uit dat het meestal de persoon bovenaan de contactlijst is die je ongewild belt. Door 'A blind call' onder het nummer 070-22.22.60 als eerste contact in de contactlijst te programmeren, doe je bij een onbewust telefoontje een oproep ten voordele van blinde personen. Na 30 seconden wordt de oproep automatisch afgebroken, waardoor je nooit meer dan 0,75 euro per keer betaalt. Als je een vriend het project wil leren kennen, kan je via de site een grappig voicemailbericht doorsturen.

Met deze manier van fondsenwerving wil de Brailleliga een bredere doelgroep bereiken. 'Onze organisatie wordt slechts gedeeltelijk gesubsidieerd', zegt Alain van den Broek van de Brailleliga. 'Voor onze werking rekenen wij op giften, sponsoring en vrijwilligerswerk. Met deze campagne hopen we een jong en goedziend publiek te bereiken. Het kan geld dat anders verloren gaat, recupereren.' ( jwr )

Ingevoerd door: JC  op 25 september 2007

 

terug naar alfabetische lijst

terug naar chronologische lijst

terug naar welkom