Neologisme nr. 542:  chignonbar

Bron: De Standaard Online, 27 november 2007,  "De chignonbar dot van een initiatief.
Kapperszaak draait enkel dotjes"

Citaat: "De hoofdstad heeft er iets nieuws bij: de chignonbar. Een kapperszaak waar vrouwen hun haar in een chignon - een dot - laten leggen. Tien euro voor tien minuten werk.
Plaats van gebeuren is kapperszaak Marianne Gray vlakbij de grote markt. 'Marianne Gray', zegt kapster Charlotte, 'is de dame die het concept van de chignonbar bedacht in haar Parijse zaak. Nu lanceren we het ook in Brussel.'
Het concept is simpel. Bij het binnenkomen van de kapperszaak is een gemakkelijk zeteltje vrijgehouden, met daarnaast een schaaltje met thee, koffie en koffiekoeken. Terwijl de kapster het haar in een dot legt, kan de klant wat eten en drinken.
Maar waarom net een chignonbar? 'Omdat de chignon weer helemaal in is, maar het toch een moeilijke opdracht blijkt om dat zelf te realiseren. Vroeger leerden jonge meisje de chignonkunst van hun grootmoeder. Maar aangezien de chignon al een paar decennia is ondergesneeuwd, weet niemand nog goed hoe er een te leggen. Daarom is professionele hulp nodig.' " 

Ingevoerd door: JC  op 7 december 2007

 

terug naar alfabetische lijst

terug naar chronologische lijst

terug naar welkom