Neologisme nr. 712:  precycleren

Bron: zita.be

Citaat: "Na recycleren nu precycleren (17 juni 2009)

Precycleren staat voor het voorkomen van de noodzaak aan recycleren van afval. Precycleren gebeurt vr wat dan ook wordt gekocht, waarbij overwogen wordt hoe het product verpakt, getransporteerd, gebruikt en weggeworpen wordt. In de mantra "reduce, reuse, recycle" staat precycleren het dichtst bij reduceren. Dit kan op verschillende manieren gebeuren:

1. Koop grootverpakkingen: de verhouding product tot verpakking verandert hier in grote mate. U spaart geld en trips naar de winkel.
2. Breng uw eigen herbruikbare zak of boodschappentas mee.
3. Koop geconcentreerde producten. Water kan u thuis toevoegen. U bespaart in verpakking en in gewicht.
4. Vermijd wegwerpartikelen of producten met korte levensduur zoals plastic scheermesjes, aanstekers, batterijen, pampers, niet-hervulbare pennen, papieren servetten. Het gebruik van bij voorbeeld herlaadbare batterijen, textiel servetten of hervulbare pennen is goedkoper en resulteert in minder afval.
5. Composteer. Gooi geen composteerbaar materiaal in de vuilnisemmer. Ook bestaan er oplossingen voor mensen die in een flat wonen om hun keukenafval te composteren zoals organische vuilnisemmers of pierenboerderijen.

[Bron: AzoCleanTech]" 

Ingevoerd door: JC  op 19  juni 2009

 

terug naar alfabetische lijst

terug naar chronologische lijst

terug naar welkom